آویشن پودر شده سرشار از مواد مغذی گیاهی، مواد معدنی و ویتامینها است از نظر طعم تند، در عین حال سرشار از رطوبت، پروتئین، فیبر خام، مواد معدنی و ویتامین است.
آویشن یک درختچه وحشی چند ساله از خانواده Lamiaceae و بومی منطقه مدیترانه است، آویشن به عنوان یک گیاه خوراکی وحشی مهم در نظر گرفته می شود که قرن ها به دلیل اهمیت منحصر به فرد آن در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی مورد مطالعه قرار گرفته است.
ترکیب شیمیایی آن ممکن است با موقعیت جغرافیایی متفاوت باشد اما عمدتاً از فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان ها تشکیل شده است.
مطالعات قبلی اثرات درمانی پودر آویشن و اسانس های آن به ویژه تیمول و کارواکرول را در برابر بیماری های مختلف نشان داده اند.
این امر به خواص چند دارویی آن نسبت داده می شود که شامل اما محدود به اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد نئوپلاستیک نیست.
علاوه بر این پودر آویشن مدتهاست به دلیل فعالیتهای ضد ویروسی، ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد عفونیکنندهاش و همچنین اختلال قابل توجه در بیوفیلمهای میکروبی شناخته شده است.
در دوران COVID-19، برخی از ترکیبات پودر آویشن از نظر پتانسیل آنها در اتصال ویروسی مورد بررسی قرار گرفت به این ترتیب، پودر آویشن طیف وسیعی از امکانات عملکردی را در غذا دارو و سایر زمینهها ارائه میکند و به عنوان یک ماده غذایی مورد توجه قرار میگیرد.
اهداف مرور حاضر ارائه ارزشهای گیاهشناسی و تغذیهای این گیاه، تشریح اجزای اصلی آن و بررسی ادبیات موجود در مورد فعالیتهای رژیمی و بیولوژیکی آن است.
گیاهان خوراکی وحشی (WEPs) طبق تعریف سازمان غذا و کشاورزی (FAO) “گیاهانی هستند که به طور خود به خود در جمعیت های خودنگهدار در اکوسیستم های طبیعی یا نیمه طبیعی رشد می کنند و می توانند مستقل از اقدامات مستقیم انسان خارج شوند.
در واقع همانطور که خلاصه شده است، WEP ها با در دسترس بودن محلی و شناخته شده سنتی در طول نسل ها، ارزان تر بودن، داشتن مزایای بالا برای جمعیت های فقیر، در دسترس بودن در شرایط استرس زا مانند دوره های خشکسالی یا قحطی و در نهایت، مشخص می شوند.
قادر به مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی علاوه بر این، نشان داده شده است که WEP ها نقش مهمی در تأمین بسیاری از نیازهای تغذیه ای دارند که برای بهبود سلامتی مهم هستند و در نتیجه به کاهش ناامنی غذایی و کمبود، قحطی یا درگیری کمک می کنند.