علیرغم تأثیر منفی فرآوری مواد غذایی بر آب سیب برای اسهال ارتقاء دهنده سلامت سیب، در حال حاضر نتایج متناقضی در مورد ارزش غذایی آب میوه وجود دارد.
از یک طرف، تحقیقات قبلی گزارش داد که ارزش غذایی آب میوه کاملاً شبیه میوه های کامل است، به استثنای فیبرها و ویتامین.
یک مطالعه مداخله ای که توسط Wruss و پارچه کرپ کش منتشر شد، با وجود اینکه آب سیب دارای محتوای ترکیبات فنلی در مقایسه با سیب کامل است. بر روی انسان نشان داد که مصرف آب سیب فیلتر نشده باعث افزایش غلظت ترکیبات فنلی در خون و ادرار میشود و تنوع بین فردی بین آزمودنیها زیاد است.
از سوی دیگر، برخی مطالعات اشاره میکنند که فرآیند آبگیری منجر به از دست دادن بیش از حد مواد مغذی میشود که آب آن جایگزین قابل قبولی برای میوههای کامل محسوب میشود.
به عنوان مثال، یک مطالعه مداخله ای به این نتیجه رسید که فیبرهای غذایی برای القای اثرات کاهش دهنده کلسترول سیب ضروری هستند و آب سیب شفاف از نظر ارزش غذایی جایگزینی معادل سیب کامل نیست.
همانطور که قبلا ذکر شد، محتوای آب طرز تهیه ترشی لیته گل کلم در پلی فنل و ویتامین C نیز به دنبال فرآوری و آب گیری کاهش می یابد و فیبرها تقریباً به طور کامل در آب سیب شفاف وجود ندارند.
با توجه به این که آب سیب در طول فرآوری با سالاد کلم و انار و هویج عمده مواد مغذی مواجه می شود، احتمالاً اثرات مفید آب سیب تا حد زیادی به محتوای آن در ترکیبات محلول و پایدار مانند فیتوکمیکال ها مربوط می شود.
- منابع:
- تبلیغات: