کربنات کلسیم در بورس کالا و قسمت واکنش نداده سرباره از استخراج کننده (بقایای سرباره) به منظور حذف بقایای حلال (عمدتا نمک آمونیوم) شسته می شوند.

آزمایشات آزمایشگاهی نشان داده است که خلوص کربنات کلسیم تا 99.8 درصد وزنی قابل دستیابی است.

به طور مشابه، شکل ذرات را می توان تنظیم کرد هم کلسیت لوزی و هم وجهی و هم آراگونیت تولید می شود تأسیسات آزمایشی این مفهوم اخیراً در دانشگاه آلتو تکمیل شد و امکان تولید دسته‌های 5 تا 10 کیلوگرمی کربنات کلسیم را فراهم کرد.

اگرچه ذراتی که تاکنون با پایلوت تولید شده‌اند درشت‌تر از ذرات مورد نیاز برای کاربردهای کاغذی هستند (معمولاً P50 <~1-2 میکرومتر برای کاربردهای پر کردن)، کربنات کلسیم می‌تواند متعاقباً آسیاب شود و احتمالاً جایگزینی برای GCC در پوشش باشد.

برنامه های کاربردی از آنجایی که انتظار می رود آسیاب منجر به توزیع اندازه ذرات گسترده شود، کربنات کلسیم لزوماً به عنوان جایگزینی برای PCC در کاربردهای پرکننده مناسب نیست، جایی که توزیع اندازه ذرات باریک مورد نیاز است.

 کلسیم

یکی از چالش‌های مفهوم ارائه‌شده در شکل 1 این است که کربنات کلسیم تولید شده در محلولی از آمونیاک و کلرید آمونیوم رسوب می‌کند، که این نگرانی را ایجاد می‌کند که ممکن است کلرید در محصول جاسازی شود و مانع استفاده تجاری آن شود.

با این حال، حداکثر محتوای کلریدی که می تواند در یک محصول PCC مجاز باشد مشخص نیست، زیرا به نظر نمی رسد استاندارد یا دستورالعملی برای این امر وجود داشته باشد.

برای مقایسه، PCC تجاری نیز به عنوان محصول جانبی تولید آمونیاک در فرآیند Solvay تولید می شود از آنجایی که کربنات کلسیم در حضور کلرید سدیم تولید می‌شود، محصول Solvay PCC حاوی 0.10٪ NaCl است که باعث شده است فرآیند Solvay PCC کمتر از فرآیند کربناتاسیون معمولی استفاده شود.

همچنین ESAPA (2004) مشکلاتی را در تجاری سازی کربنات کلسیم حاوی ناخالصی های کلرید گزارش می کند.

طبق گفته ESAPA، تلاش‌هایی برای بازیابی CaCO3 تولید شده به عنوان یک محصول جانبی از تصفیه آب نمک برای فرآیند Solvay انجام شد، اما محتوای کلرید در پساب تصفیه‌شده و ناخالصی‌های باقی‌مانده پس از تصفیه مشکل‌ساز بود.

به دلیل این ناخالصی ها، این محصول نمی تواند با محصولات خالص تر موجود در بازار رقابت کند در فرآیند تولید PCC معمولی، PCC در آب رسوب می‌کند و نیازی به تصفیه بیشتر ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *